یکی از مهمترین و پرکاربردترین صنایع امروزی را صنعت کانال سازی شکل داده است. حوزه فعالیت این صنعت را گردش هوا و تهویه مطبوع در ساختمانهای صنعتی و مسکونی شامل میشود. اصلیترین وظیفه این صنعت، انتقال هوا از منبعی به قسمتهای مختلف سوله یا کارگاه میباشد؛ که مشکلات بسیار مختلفی اعم از اختلاف نما یا غیره به حداقلترین حد خود برسد.
در این مطلب میخواهیم شما را با انواع کانالهای تهویه هوا آشنا کنیم تا در زمان خرید این کانالها بتوانید بدون اتلاف وقت بهترین انتخاب را داشته باشید. (تا انتها مطلب همراه ما باشید.)
-
معرفی انواع کانالهای تهویه هوا
کانالهای چهارگوش و گِرد سنتی

معمولاً با ضخامت 0.5 میلیمتر برای کانالهای اگزاست شروع شده و تا 1 میلیمتر برای کانالهای هواساز ادامه مییابد، معمولاً برای اتصال این نوع کانالها میتوان از 3 نوع بندکشویی، فلنچ و پیچ و مهره و فلنچهایی با بست آلمانی استفاده کرد، فلنچها نیز از نبشی نمره 3 فابریک و یا نمره 4 استفاده میشوند کاربرد این کانالها معمولاً برای کانال کولر ساختمانهای مسکونی کوچک شروع و تا کانالهای اداری تجاری و صنعتی مانند کانالهای هواساز میباشد.
کانالهای گالوانیزه گِرد:
معمولاً برای ورزشگاهها، صنایع و مراکزی که سقف اکسپوز دارند استفاده میشود. هدایت جریان هوا در این کانالها به خاطر سطح مقطع دایرهای که دارند بسیار راحت میباشد. اتصال در این کانالها نیز به صورت فلنچ و پیچ و مهره میباشد.
کانالهای اسپیرال

تقاضا برای استفاده از کانال اسپیرال به دلایلی مانند تلفات انرژی پایین، استحکام بالا، نصب آسان و نمای زیبا در اجراء، افزایش چشمگیری یافته است. گروه صنعتی شایان فن با درک نیاز موجود، مجموعه کاملی از کانال گرد اسپیرال و اتصالات مربوطه را ارائه نموده است. طراحی و ساخت قطعات به کمک نرم افزار و با استفاده از ماشین آلات مدرن صورت میپذیرد که نتیجه آن دقت و کیفیت بالا منطبق بر استانداردهای معتبر ساخت کانال میباشد.
ساختار کانالهای اسپیرال
کانالهای گرد اسپیرال با استفاده از نوار گالوانیزه، آلمینوم و یا اِستینلس استیل از قطر 100 تا 2500 میلیمتر و طول 0.5 تا 6 متر قابل تولید هستند که طول استاندارد شاخه 3 متر میباشد. محدوده ضخامت کانال بر حسب جنس نوار متفاوت میباشد. ساختار درز اسپیرال به گونهای است که ضمن بخشیدن استحکام بسیار بالا به کانال، با ایجاد هوابندی مناسب حداقل میزان نشتی کانال را به دنبال دارد. این در حالی است که سطح داخلی کانال صاف میباشد که نتیجه آن ایجاد حداقل تلفات اصطکاکی است.
کانالهای فلونیک
نوع دیگری از کانالهای نسل جدید که پیش از عایق شده و جنس آنها فلونیک میباشد. این کانالها نسبت به کانالهای گالوانیزه بسیار سبکتر بوده و در ساخت و نصب بسیار سریعتر میباشد.
قابلیتها و مزایای کانالهای فلونیک
- قابل تبدیل بودن به هر اندازه و شکل
- دارای عایق صوتی
- بدون لرزش
- ضد آب و ضد حریف
سخن پایانی
کانال سازی در نگاه اول ممکن است امری بسیار سادهای به نظر برسد که در حقیقت چنین نبوده و اگر طراحان آن به استانداردها و نکات مورد توجه در کانال سازی توجه لازم را نداشته باشند، ممکن است مشکلات بسیار جدیتری را برای اهالی ساختمانهای مسکونی و صنعتی به وجود آورند. در صنعت کانال سازی، یک سری از دریچههای هوا و کانالها بایستی طبق یک پلن و نقشه طراحی شده، مورد اجراء قرار گرفته و از این طریق کانال سازی مورد نظر کاربران را به وجود آورد.
به نظرم من سیستم تهویه هوا توی هرجایی که ورود و خروج زیاد هست، الزامیه…
سلام. مهندس غفاری هستم. قبلا هم تلفنی با شما صحبت کرده بودم. ممکنه که لیست قیمت کارهای موجود رو برای من ایمیل بفرمایید؟
سلام
حتماً. فقط لطف کنید، مشابه همین پیام رو به ایمیل ما بفرستید: shayanfan.com@gmail.com
من خودم صنعت کار هستم. دو سالی هست که کار کانال کشی کولر و نصب فن و … دارم کار میکنم. در خصوص یادگیری و اطلاعات خودم همیشه به سایتهای خوب سر میزنم و دیدم که واقعاً توضیحات خیلی خوبی توی سایت گذاشتید.
دستتون درد نکنه.
نظر لطفتونه آقای شریفی ارادت