اتصالات لوله گالوانیزه

اتصالات لوله گالوانیزه یکی از کاربردی‌ترین قطعات است که برای وصل کردن لوله‌های گالوانیزه به یکدیگر استفاده می‌شود. اصولاً کیفیت اتصالات لوله گالوانیزه نسبت به باقی اتصالات بیشتر است و دلیل آن این مسئله می‌باشد که فرآیندهای اضافه‌ای برای ساخت، انجام می‌شود. اصولاً اتصالات گالوانیزه استحکام بالاتری دارند و در مقابل پوسیدگی و رطوبت مقاوم‌تر هستند. اگر به دنبال خرید انواع اتصالات لوله گالوانیزه هستید، پیشنهاد می‌کنم که تا آخر این مقاله با ما همراه شوید.

تاریخچه پیدایش انواع لوله و اتصالات گالوانیزه

گالوانیزه برای مدت طولانی با پوشش‌های روی تولید می‌شد تا از آسیب‌های محیط و مخرب‌های اطراف، در امان بماند. رنگ گالوانیکی توسط استانیسلاس سورل در پاریس(فرانسه) در سال 1837 به ثبت رسید. اولین نمونه شناخته شده آهن گالوانیزه در قرن هفدهم در کشور هند یافت می‌شود. لوله کشی گالوانیزه جایگزین چدن و ​​سرب در لوله کشی آب سرد در اوایل قرن بیستم شد.

لوله‌های گالوانیزه بسته به ضخامت روی در آن‌ها اولیه و اینکه آیا روکش در داخل و خارج بوده یا نه می‌تواند تا 70 سال عمر کند. همچنین لوله‌های مسی و پلاستیکی از زمان جنگ جهانی دوم جایگزین لوله‌های گالوانیزه برای آب آشامیدنی داخلی شده‌اند. این لوله‌ها هنوز در کاربردهای فضای باز استفاده می‌شود. آنها برای پروژه‌های ساختمانی بزرگت بسیار مناسب هستند. امروزه لوله‌های گالوانیزه را می‌توان در لوله کشی فاضلاب و آبیاری مزارع بکار گرفت.

اتصالات لوله گاوانیزه به چه چیزی می‌گویند؟

برای اینکه تشخیص دهید اتصالات لوله گالوانیزه چیست و چه فرقی با اتصالات معمولی می‌کند، بهتر است تا بدانید فرآیند تولید این محصول به چه نحوی است. همانطور که در جریان هستید، آهن به دلیل ترکیباتی که دارد با اکسیژن و رطوبت واکنش مخلوط شده و واکنش نشان می‌دهد. این واکنش‌ها به صورت زنگ زدگی و پوسیدگی خودشان را نشان می‌دهند. برای اینکه فلز آهن و فولاد را در برابر این خطرهای احتمالی محافظت کنیم، از لایه‌ای به نام گالوانیزه استفاده می‌نماییم. تصور کنید که می‌خواهید در یک ساختمان بزرگ از آهن و فولاد استفاده کنید. به مرور زمان احتمال پوسیدگی و زنگ زدگی این فلزات بیشتر می‌شود و خطرات سهمگینی به همراه خواهد داشت. خطراتی مثل فرو ریختن ساختمان، کج شدن آن، عدم مقاومت در برابر زلزله‌های کم ریشتر و … باعث می‌شود تا به فکر استفاده از فرایند گالوانیزه کردن باشیم. برای اینکه بتوانیم لوله‌های گالوانیزه را به یکدیگر مرتبط کنیم، نیاز داریم تا از اتصالات آن استفاده کنیم.

اتصالات کدامند؟

زمانی که شما می‌خواهید لوله کشی کنید، مسلماً تمام مسیر شما صاف نیست و ممکن است پیج و قوس‌هایی داشته باشد. این پیج و قوس، لوله‌ها را نیازمند به استفاده از اتصالات می‌کند. پس به طور کلی اتصالات را برای ایجاد تغییر مسیر لوله کشی، اتصال به لوله دیگر ( از لوله بازیک به لوله زخیم و یا برعکس ) تغییر در اندازه قطر لوله همچنین ایجاد انشعاب‌هایی در لوله استفاده می‌کنند. رایج‌ترین اتصالات گالوانیزه در صنایع نفت، گاز و انتقال سیالات بخار و هوا می‌باشد.

ویژگی‌های اتصالات گالوانیزه

فرایند گالوانیزه در اتصالات لوله باعث می‌شود تا مقاومت بالایی در هر شرایط آب و هوایی پیدا کند و از طرف دیگر در برابر زنگ زندگی و پوسیدگی مقاوم شود. هرچقدر مواد گالوانیزه‌ای که در این اتصالات به کار گرفته می‌شود، خالص‌تر باشد، این وسیله مقاومتش نیز افزایش پیدا می‌کند. عمل گالوانیزاسیون را می‌توان برای اتصالات دَرز دار نیز به کار گرفت.

کاربرد کانال اسپیرال
کاربرد کانال اسپیرال

انواع اتصالات لوله گالوانیزه

اتصالات لوله گالوانیزه به 3 دسته تقسیم می‌شود. اتصالات جوشی، دنده‌ای، فلنج دار.

اتصالات جوشی به نوعی از اتصالات گفته می‌شود که از طریق جوشکاری به یکدیگر متصل شده‌اند. اتصالات دنده‌ای یکی از رایج‌ترین انواع اتصالات گالوانیزه است که مهم‌ترین محدودیت آن در سایزبندی و اندازه‌های مشخص شده‌ می‌باشد. اندازه این اتصالات از 10 تا 12 سانتی‌متر متغیر است. دسته دیگر آن فلنج‌دار نام دارد که اصولاً از جنس آلیاژ چدن می‌باشد و به صورت دنده‌ای یا جوشی به سر لوله مورد نظر متصل می‌شود. این اتصالات برای تغیر مسیر و یا تغییر قطر لوله به کار گرفته می‌شود. جدا از این دسته اتصالات گالوانیزه انواع متفاوت‌تر دیگری نیز دارد که در ادامه می‌توانید با آن آشنا شوید.

اتصالات زانویی: اتصالات زانویی اصولاً برای تغیر مسیر لوله در زاویه 45 تا 90 درجه و حتی 180 درجه استفاده می‌شود. یعنی اگر بخواهید در سه حالت لوله را تغییر مسیر بدهید، می‌توانید از زانویی استفاده کنید.

اتصالات درپوش: اگر بخواهید یک لوله را مسدود کنید و یا اینکه مسیر انتهایی آن را ببندید، نیاز به انواع اتصالات گالوانیزه درپوش دارید. این درپوش‌ها اصولاً به صورت دائم به کار گرفته می‌شوند.

اتصالات سه راهی: سه راهی یکی از اتصالاتی است که برای سه راه کج، سه راه تبدیل و سه راه مساوی به کار گرفته می‌شود. برای تغییر قطر لوله از سه راهی تبدیل استفاده می‌گردد. برای ایجاد سه انشعاب مساوی در لوله از سه راهی مساوی و از سه راهی کج را زمانی استفاده می‌کنند که بازوها، زاویه کمتری داشته باشند و عمود بر لوله قرار بگیرد.

اتصالات روپیچ توپیچ: این اتصالات به نحوی طراحی و تولید شده‌اند که در قسمت داخلی و هم قسمت بیرونی دارای دنده می‌باشند و برای اتصال یک لوله به لوله دیگر و یا دو اتصال همزمان بکار گرفته می‌شود.

اتصالات بوشن: برای وصل کردن دو لوله و یا یک لوله به یک دستگاه، از این مدل اتصال استفاده می‌شود.

اتصالات گپ: برای مسدود کردن انتهای مسیر لوله از اتصالات گپ که دنده آن روی بخش خارجی اتصال قرار می‌گیرد، استفاده می‌شود.

اتصالات چپقی: به منظور تغییر مسیر لوله فولادی از زانو چپقی استفاده می‌شود. یک طرف این اتصال دارای دنده خارجی و طرف دیگر دنده بیرونی دارد.

نتیجه گیری

اتصالات گالوانیزه یکی از بهترین انتخاب‌ها برای متصل کردن لوله‌ها به یکدیگر می‌باشد. شما با بکارگیری این مدل از تجهیزات، سلامت و کیفیت کار خود را می‌توانید تضمین کنید. برای تهیه انواع محصولات و اتصالات لوله گالوانیزه، با مشاورین ما تماس بگیرید.

3 دیدگاه دربارهٔ «اتصالات لوله گالوانیزه»

  1. سلام. خیلی سپاسگذارم بابت مطلب مفید و کاملتون. در خصوص یک همکاری بلند مدت چطور می تونم با شما صحبت کنم. بنده تهران هستم و مدیر مسئول یک کارخانه تولیدی هستیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top