نکات مهم نصب، نگهداری و تعمیر هواکش‌های صنعتی

نکات مهم نصب، نگهداری و تعمیر هواکش‌های صنعتی

اگر حوصله خوندن رو نداری، این پادکست رو گوش بده..

تمیز کردن و نگهداری هواکش‌های صنعتی (هواکش دمنده)، امری دوره‌ای بوده و باید در فواصل زمانی ثابت، تماس توسط افراد متخصص این حیطه تکرار شود. نه تنها فن‌های صنعتی بلکه هر وسیله دیگری که در حرکت مداوم بوده و مأهیت آن در گرو حفظ حرکت و جنب‌و‌جوش است، باید حتماً به صورت دوره‌ای و با دقت بررسی شود. در ادامه برخی از نکات مهم و کلیدی این حیطه را بررسی می‌کنیم.

نصب و راه‌اندازی هواکش‌های صنعتی
نصب و راه‌اندازی هواکش‌های صنعتی

نصب و راه‌اندازی هواکش‌های صنعتی

منطقی است که فرض کنیم اگر نصب به درستی انجام نشود، دستگاه مقاومت نخواهد کرد. حتماً از نصب دستگاه هواکش دمنده اطمینان حاصل نمایید. برای جلوگیری از مشکلات احتمالی آسیب‌رسان، باید به چند نکته زیر توجه کنید:

  • هواکش دمنده خود را بر روی سطح محکمی نصب کنید که وزن کلی را تحمل کند. برای اینکار توصیه می‌کنیم از بتن مسلح پایه فن استفاده کنید.
  • مطمئن شوید که تکیه گاه فن برای کاهش و مقاومت در برابر هر گونه ارتعاش سفت و سخت است.
  • اگر سطوح ارتعاش بالا وجود دارد، ارتعاشات را با جداکننده ارتعاش مناسب جدا کنید.
  • اتصالات انعطاف‌پذیری را بین اتصال ورودی / خروجی فن و کانال نصب کنید.

تمیزکاری و نگهداری قطعات هواکش‌های صنعتی

باید به این نکته توجه کنید که برای تمیزکاری و نگهداری قطعات مختلف دمنده صنعتی ممکن است نیاز به کمک و همکاری یک فرد متخصص و حرفه‌ای داشته باشید. اما لازم به ذکر است که گاهی اوقات در دسترس نگه داشتن قطعات و اجزای کوچک ضرری نخواهد داشت. اگر در محیط صنعتی کارکنانی حضور دارند که می‌توانند تعمیرات جزئی هواکش دمنده را انجام دهند، می‌توانید این کار را به آن‌ها بسپارید. اما به هیچ وجه نگهداری و تعمیر قطعات دمنده صنعتی را به فردی که آشنایی کافی با کارکرد و ساختار آن ندارد واگذار نکنید.

روغن کاری هواکش دمنده

موتور هواکش دمنده باید تمیز نگه داشته شده و به طور مداوم و متوازن، روغن‌کاری شود؛ این کمک می‌کند دمای موتور در حد مطلوبی حفظ شده و در کنار اجتناب از هدر رفتن انرژی و افزایش بهره‌وری، طول عمر وسیله افزایش یابد. هر کدام از انواع دمنده‌ها و فن‌های صنعتی با توجه به طراحی و ساختارشان نیاز به روغن کاری در بازه‌های زمانی مختلفی دارند. هنگام خرید دمنده صنعتی، شرکت سازنده برنامه‌ای برای روغن کاری دستگاه ارائه می‌دهد. علاوه بر این، برخی از دمنده‌ها دارای طراحی و ساختار مدرن و به روزی هستند که در هنگام نیاز به روغن کاری آلارم می‌دهند. در نتیجه به کارگیری این دمنده‌ها باعث اطلاع‌رسانی از روغن کاری دستگاه می‌شود.

هواکش دمنده
هواکش دمنده

نگهداری و بررسی موتور هواکش دمنده

روغن کاری مُداوم به روند کارکرد اصولی موتور هواکش کمک شایانی می‌کند. افزایش سن و کارکرد مداوم، امری طبیعی است و موتورها، در اصطلاح طول عمر مشخصی دارند. در عین حال راه‌هایی برای افزایش طول عمر موتور وجود دارد که یکی از آن‌ها همین بررسی دوره‌ای و حفظ وضیعت آن در نقطه مطلوب است. معمولاً هم توصیه می‌شود که در 10% ولتاژ توصیه شده کار کنند، زیرا این به افزایش طول عمر موتور کمک زیادی می‌کند.

در بازرسی‌های دوره‌ای که برای تمیز کردن و تعمیر هواکش دمنده انجام می‌شود، سلامت اتصالات و حتی پوسته موتور را کنترل کنید و در صورت تجمیع رسوبات، رطوبت یا روغن، باید وضیعت سریعاً بررسی شود. در مورد رطوبت و رسوب با صرف پاک کردن، خطر ایجاد مشکل از بین می‌رود اما در مورد روغن باید منشأ نشت روغن را پیدا کنید.

بازرسی و تعمیرات هواکش‌های صنعتی

گاهی اوقات به هنگام نصب یا تعمیر فن، جهت دوران پروانه اشتباه نصب می‌گردد. از آنجایی که فن‌ها در حالت معکوس فقط تا کسری از ظرفیت واقعی خود کار می‌کنند، لذا دوران نادرست اغلب علیرغم عملکرد ضعیف سیستم تخلیه، همچنان نادیده گرفته می‌شود. به همین خاطر بازرسی زمان‌بندی شده فن‌ها به شدت توصیه می‌گردد.

مواردی که باید بررسی شوند عبارتند از:

  • کوپلینگ یا آلایمنت تسمه مناسب
  • نبود ساییدگی یا تجمع مواد بر روی پروانه
  • سفت بودن پیچ‌ها یا بوشینگ‌های پروانه
  • تسمه‌ها از نظر کشش مناسب و حداقل سایش
  • ارتعاش بیش از حد یاتاقان‌ها یا پروانه‌ها
  • نصب مناسب حفاظ‌های ایمنی
  • آلایمنت مناسب و جهت دوران صحیح پروانه
  • سفت بودن بولت‌های نگه دارنده فن

به هنگاه سرویس کاری فن یا داکت‌های متصل به آن باید از روش‌های استانداردی پیروی کرد. منبع توان الکتریکی باید قطع شده و توسط اتصالات نزدیک فن نیز از فن جدا شود کلید ON/OFF حتماً خاموش باشد، به هنگام باز کردن دریچه‌های دسترسی، فن باید به صورت مکانیکی قفل شده و از دوران پروانه جلوگیری شود. هرگز زمانیکه فن در حال کارکرد بوده و یا در حال کاهش دور و خاموش شدن است، دریچه‌های دسترسی را باز نکنید. اطمینان حاصل کنید که موانع استفاده شده برای قفل کردن فن را پس از اتمام سرویس کاری برداشته و فن را آزاد کنید.

نحوه محافظت از دستگاه‌های گروه صنعتی شایان فن

  1. برای تمیزکردن هواکش می‌بایست پس از خاموش کردن دستگاه و اطمینان از قطع بودن منبع تغذیه اقدام به نظافت سطح خارجی هواکش از هر گونه گرد و غبار نمود.
  2. اینکار بهتر است با دستمال پارچه‌ای نرم و نم‌دار انجام پذیرد و بعد از نظافت، ترجیحاً با دستمال خشک، محصول پاک و خشک گردد.
  3. حداقل ارتفاع مجاز محل نصب، تا زیر پروانه 2.3 متر باشد.
  4. در صورت نصب هواکش در داخل کانال و یا لوله از پس نزدن هوا به داخل اطمینان حاصل نمایید.
  5. در صورت امکان در محل‌هایی که دارای برق‌گیر (ارت) می‌باشد استفاده گردد.

سخن پایانی: مراجعه به دفترچه راهنما جهت کسب اطلاعات بیشتر

باید به این نکته توجه کرد که دمنده‌ها در انواع، اندازه‌ها و مدل‌های مختلف ساخته می‌شوند و کاربردهای متفاوتی در محیط‌های صنعتی دارند. بنابراین این شیوه نگهداری و مراقبت هر کدام از آن‌ها نیز ممکن است تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشد. برای کسب آگاهی دقیق از نحوه نگهداری و نظافت دمنده صنعتی مورد نظر خود به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید. همچنین هنگام خرید هواکش دمنده، برنامه مربوط به نگهداری و نظافت سرویس‌دهی آن را از شرکت سازنده یا فروشنده هواکش‌های صنعتی بگیرید و دستورالعمل‌ها قید شده در آن را به دقت رعایت کنید.

برای خرید و اطلاع از قیمت و مشخصات هواکش‌های دمنده و صنعتی با مشاورین گروه صنعتی شایان فن تماس بگیرید.

5 دیدگاه دربارهٔ «نکات مهم نصب، نگهداری و تعمیر هواکش‌های صنعتی»

  1. کیوان بهادری

    سلام
    به نظر شما برای یک سوله صنعتی حدود ۶۰۰ متری چه تهویه‌ای مناسب هست؟ نصاب گفته که باید کانال اسپیرال تهیه کنم. شما این کانال‌ها رو با ضمانت میدهد؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top